72 Makwe Pakwe telah membaca entry ini
Ke hadapan Mr. Husband iaitu Encik Muhammad Ammar Bin Zainudin.
Cinta pertama dan terakhir sayang. 
Sayang harap sangat kita kekal sampai bila bila. 
Sayang nak kita bersama sampai sayang mati, 
Sampai ada anak anak, sampai ada cucu cucu, sampai ada cicit cicit, cicot cicot. 
Sayang suka sangat bila tengok bie senyum, bie gelak, bie happy dengan sayang. 
Setiap detik yang kita ada, kita lalui, sayang tak pernah lupa langsung. 
Kekadang sayang nampak bie macam budak budak, dengan pipi and hidung comel. 
Pastu buat mimik muka yang sangat comel pulak. 
Sayang geram tahu, macam nak gigit gigit nak cubit cubit ja. 
Kalau boleh sayang taknak sakitkan hati bie walaupun sekali.
Tapi sayang nie manusia. banyak silap. Maafkan sayang bie 😢
Bie ingat tak dulu first jumpa ? Haha. Dalam bulan puasa kan. 
Sayang pun taktahu macam mana boleh pergi jumpa bie. 
Nasib baik sayang bawak Miera, tak lhaa kita nie krik krik ja. 
Memasing malu kan, sayang berpeluh sampai ke kaki. Hahaha.
Gilaa betoi, kita masing masing malu. Sayang tahu lhaa sebab bie berpeluh peluh. haha. 
Dah lhaa waktu tuh badan sayang gila bapak gemok kan ? 
Mesti bie terkejut kan memula jumpa, hahaha. Badan tengah berisi. 
Lepastu time sayang nak balik bie belanja murtabak. yeayy. favourite. 
Pastu bie membebel bebel pesan dekat Miera suruh jaga sayang elok elok. 
Kihkihkihkih, sifat jealous tak pernah hilang eh you ?
Lepas daripada haritu tetiap minggu kita akan dating kan bie. Setiap minggu. 
Kita spend time together. Bahagia sangat. Dari hari ke hari kita jadi makin rapat. 
Sampai saat nie, sayang dah tak mampu hidup tanpa bie, 
Hari hari sayang dah terbiasa dipenuhi dengan kehadiran bie. 
Lagipun kita tak pernah tak contact kan bie ? walaupun sehari. 
Tetiap hari kita akan contact, sayang tak pernah jemu dengan semua tuh. 
Sayang lagi suka sebab sayang rasa ada yang caring pasai sayang.
Ada orang yang sayangkan sayang walaupun sayang gemuk. 
walaupun kita selalu bergaduh tapi kita bergaduh tak pernah lama pun kan.
Paling lama pun sejam rasanya. Lepastu kita dah berbaik and jadi lagi manja dari sebelumnyaa.
Bie tahu kenapa sayang boleh setia and tak pandang lelaki lain kecuali bie ?
Sebab seriously sayang dah jatuh cinta dengan bie, bie tak memilih. 
Walaupun masa memula kenai sayang nie gemuk, bie tak kisah pun. 
Macam macam sayang buat sebab nak test peragai bie, 
Sayang pakai selekeh bagai, ada masa sayang dengan muka tak mandi tayang dekat bie. 
Tapi bie tetap tak kisah langsung. Macam takda effect dekat diri bie. 
Tuh salah satu sebab sayang sangat sangat sayangkan bie.
Lagi satu bie matang, bie tegur salah sayang dengan lembut, bie bincang bila ada masalah.
Bie tak selesaikan dengan marah marah, bie sentiasa bersabar. Bie hidup berdikari.
Sumpah sayang cakap, sayang tak pernah pandang lelaki lain selain bie. 
Sayang pun taktahu kenapa tapi hidup sayang sekarang cuma dengan kawan kawan sayang and bie. 
Walaupun keliling sayang ada ramai lelaki tapi sayang seolah olah tak nampak diorang. 
Bie terlalu istimewa dalam hati sayang, sayang tak pernah rasa macam nie. 
Hmm bie, sayang rindu sangat dengan bie. Sangat sangat sangat rindu. 
Dulu tetiap minggu kita akan jumpa, kekadang tetiap hari. 
Sayang boleh pegang pipi, tarik hidung bie, cabut janggut bie, gigit lengan bie.
Tapi sekarang kita jauh, dah tak boleh buat macam tuh lagi. 
Dari mula kita kenai, kita tak pernah jauh pun. Bie sentiasa dekat dengan sayang.
Tapi sekarang kita jauh sangat. Bie dengan praktikal bie, Sayang dengan study dekat sini. 
Hmm, bie balik cepat tau, sayang janji sayang tunggu bie, sayang akan setia dengan bie. 
Sayang akan tetap tunggu sampai bie balik. Tak lama pun lagi kan, lebih kurang 7 bulan ja lagi. 
Lagipun bie dah tunjukkan bie serius dengan relay kita. 
Jauh jauh bie datang dekat sayang, kenalkan dengan family bie apa semua. 
Sayang rasa sangat bahagia selama hidup dengan bie.
Takpa takpa. Sayang akan tetap setia dengan bie selamanya. Sayang janji. iloveyou Mr. Husband ♥



✿ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ini! ✿

No comments :

Post a Comment

Post a Comment