72 Makwe Pakwe telah membaca entry ini
Relay mana tak pernah ada salah faham kan?
Kadang kadang semua tuh perlu dalam relay.
Banyak kali jugak kita pernah ada salah faham, 
Kekadang benda kecil ja tapi entah mana macam boleh melarat jadi besar,
Sayang pun taktau kat mana silap sayang or maybe silap kita. 
Kekadang kita cuma saling merindu, saling mengingati and maybe saling curiga.
Takpa lhaa, benda tuh kita ambik sebagai pengajaran untuk masa depan.
Bie selalu cakap macam tu, and pesan jangan ulang lagi silap tu.
Tapi sumpah sayang still tak faham kenapa benda yang terlalu kecil kita nak sakit hati bagai ?
Macam tadi cuma sebab ' GAMBAR '. Bukan niat sayang nak kutuk bie.
Sayang cuma nak kata sayang suka gambar tuh. 
Sayang rasa gambar tuh elok and lebih comel daripada gambar gambar lain.
Tapi bie faham macam lain, bie faham sayang sengaja nak masukkan gambar buruk bie. 
Sampai bie boleh kata nanti sayang malu dekat orang yang pakwe sayang tak hensem, buruk. 
Sayang taktahu apa yang bie fikir, sayang taktahu apa yang ada dalam kepala bie, dalam fikiran bie.
Sumpah sayang terasa hina gila bie cakap macam tuh, 
sebab tuh sayang tutup call, sebab sayang rasa tak perlu dah sayang nak dengar yang lain.
 Bie ingat sayang pilih bie sebab rupa ka ? Sayang pilih bie sebab harta benda ?
Sayang tak pernah pandang pun semua tuh. 
Sayang tak pernah malu pun mengaku bie pakwe sayang. 
Bie pernah tak fikir kenapa perempuan nie,
 yang tak pernah kenal pun apa makna setia boleh pilih bie ?
Serius dan sumpah sayang cakap, bukan untuk hina bie, tapi
kalau nak banding bie nie dengan lelaki yang sayang kenal sebelum bie, 
memang bie tak layak pun, bie nak duduk sebelah diorang pun takkan boleh. 
Bie memang takda apa apa langsung kalau nak banding ngan diorang. 
Selama nie sayang hidup ngan diorang memang segalanya mewah, 
Bukan setakat harta benda belambak, diri pun handsome dan cukup pakej semuanya. 
Apa sayang nak memang dapat, tapi ada bie fikir kenapa sayang tak stay ja ngan diorang ? 
Kenapa sayang tak pernah belajar setia ngan diorang ? Kenapa sayang nie still curang ? 
Padahal kalau sayang pilih diorang, dah senang lenang hidup sayang selama nie. 
Sebab sayang tak pernah pandang pun apa yang diorang ada. 
Bagi sayang sikit pun sayang tak terkesan dengan semua tuh. 
Family sayang pun still mampu nak tanggung sayang, nak bagi apa yang sayang nak. 
Buat apa mewah hidup tapi tak bahagia, 
Selama nie berpuluh and maybe beratus lelaki dah muncul dalam hidup sayang. 
Tapi satu pun tak pernah berbekas kat hati sayang. 
Cuma bie satu satunya lelaki yang sayang pernah setia, Bie lelaki pertama sayang setia. 
Even cinta pertama sayang pun sayang tak pernah setia. 
Cinta pertama sayang anak Tan Sri. Memang segala segalanya cukup. 
Relay sayang dengan dia dua tahun lebih, tapi sayang bukannya perempuan yang setia masa tu. 
Then after dia fly sambung study dekat Jordan sayang mintak putus.
Dia pelajar tahfiz, and dia pernah cari sayang balik masa kita baru couple. 
Tak pernah terdetik pun dekat hati sayang untuk serius 
dengan mana mana pun lelaki sebelum sayang kenal bie. 
Sayang tak pernah kenal pun erti setia, cara setia selama nie. 
Sayang tak pernah post secara terbuka gambar gambar pakwe sayang dekat semua akaun sayang.
Sayang tak pernah berlembut dengan mana mana lelaki selain bie sebelum nie, 
walaupun kadang kadang kata kata bie ada guriskan hati sayang, 
sayang still belajar berlembut, sebab bie nak sayang kawal panas baran sayang kan ?
Bie ingat bila kita gaduh, sayang saja saja ka nak dok senyap senyap, 
nak diamkan diri and dengar ja apa bie cakap, 
Tak bie, sayang diam sebab sayang taknak kasar dengan bie, 
sayang tak bercakap bila kita gaduh and time sayang marah 
sebab sayang taknak benda tak elok keluar dari mulut sayang. 
Sayang pun taktahu kenapa bila dengan bie 
sayang boleh membuta tuli ja ikut apa yang bie cakap.
Sebelum nie pun bie tahu kan dari mulut kawan kawan sayang,
yang sayang nie memang degil, terlalu degil,
sayang takkan dengan mudah ikut cakap orang,
and sayang bukan jenis perempuan yang suka menangis.
Sayang sangat sangat susah nak keluarkan air mata.
Even kena pukul pun sayang tak pernah menangis. 
Tapi bila dengan bie ? Semua tuh sia sia. 
EGO sayang tinggi melangit hancur semua.
Sayang buang semua benda negatif sebab sayang fikir untuk relay kita, untuk bie.
Hahah, tapi macam mana bie boleh terfikir kan yang sayang malu 
dengan orang nanti sebab bie tak elok. 
Kalau sayang malu sayang takkan pernah susah susah belajar macam mana nak setia, 
Sayang takkan susah susah jaga hati bie selama kita kenal, 
sayang takkan susah susah rendahkan ego sayang untuk mintak maaf dengan bie, 
seumur hidup sayang, sayang tak pernah mintak maaf dengan sesapa. 
Sayang tak perlu susah susah kawal panas baran sayang yang melampau nie, 
Sayang pun tak perlu susah susah elakkan diri dari lelaki lelaki lain
yang hensem and kaya dekat poli tuh.
Bila bila ja sayang boleh curang kalau kata sayang malu couple ngan bie, 
kalau benda bie cakap tuh semua betoi, 
sayang takkan buat tak layan semua lelaki dekat wechat tuh 
sampai orang kata sayang nie sombong. 
Terpulang dekat bie lhaa cam mana bie nak nilai sayang. 
Tuh semua hak bie. 
Sayang takda hak nak halang walaupun sikit. 
Okay lhaa bie. Goodluck untuk exam. Buat yang terbaik. 
Sweet Dream. Goodnight love .



✿ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ini! ✿

No comments :

Post a Comment

Post a Comment