72 Makwe Pakwe telah membaca entry ini
Assalamualaikum, like post post sebelum nie, 
Yuyun suka share about love story Yuyun, biarlah, hobi, malas nak tulis diary so update blog ja lhaa . 
Hmm, lepas putus dengan " S " , kehidupan sebagai student dilalui dengan jayanya, 
sebenarnya nak cakap dia tak bagi effect apa apa pun. 
Deep from my heart, Yuyun tak terlalu berharap dengan relay kami pun, 
Yuyun tahu dia takkan dapat penuhi janji janji dia, 
dia 25 tahun and Yuyun baru nak masuk 18 tahun . Perbezaan umur yang jauh . 
And like im guess, betoi memang dia tak penuhi pun janji dia yang konon nak tunggu Yuyun habis study. 
So dengan rasminya 5 Jun 2014 Yuyun pegang title Miss.Single . 
Tapi dalam time single mingle tuh Yuyun start rapat lhaa dengan sorang mamat nie. 
AMMAR namanya,. Kenai pun sebab shake kat wechat, 
hahaha, manfaatkan laman sosial . 
Harituh nak jadi cerita Yuyun saja test shake shake wechat tuh, tup tup masuk satu ucapan, 
Tahu apa dia antaq kat ucapan shake tuh ? Dia tulis '' JODOH TAK KEMANA ''. 
Gila poyo ayat nya . Sumpah first kenai gua rasa geli tekak geli ketiak nak muntah pelangi pun ada. Dalam hati '' Ek eleyh poyo gilaa mamat nie ''. 
Kenai lama jugak lhaa tapi sebab time dia add tuh Yuyun dah ada boyfriend so Yuyun malas nak layan sangat lhaa, lagipun dia kerek doh, 
seriously dengan nama wechat letak bunga rose, gilaa mat bunga . 
Pastu dah alang alang putus dengan " S ", Yuyun pun layan ja lhaa mamat kerek nie, 
layan punya layan dia mintak whatsapp, 
orang single katakan, kasi ja lhaa, pastu start dari hari tuh tiap tiap hari whatsapp dengan dia, 
and baru kenai sebenarnya dia takda lhaa teruk mana, 
dia baik, dia caring even baru kenai . 
Seriously dia treat me macam kitorang dah bertahun kenai, 
sahur dia kejutkan coz kami rapat dalam bulan puasa. 
Mulanya just pretend like a couple coz Yuyun rasa macam tak best, 
setiap kali dekat raya ja memang relay Yuyun hancur . 
And dia tawarkan diri jadi Boyfie " Olok olok ". Hahaha. Gila cute mamat poyo tuh . 
And one day he show yang dia memang betoi betoi jealous and he treat me like a real girlfriend, 
sebab apa dia jealous Yuyun dah lupa lhaa . 
Satu malam tuh pecah rekod coz Yuyun call lelaki and bergayut sampai kredit dekat 10 ringgit habis macam tuh ja and Yuyun tak rasa rugi pun . 
7 Julai 2014
rasmi lhaa kitorang jadi couple. Yeayyy . 
And now dia yang poyo, yang mamat bunga, yang Yuyun menyampah gilaa tuh dah jadi my Bie :)
Dia baik, caring, ada romantiknya, ada gediknya, ada poyo nya, and yang paling penting In sha Yuyun akan sayang sepenuh hati . 
Yuyun tak pandai nak romantik romantik nie, 
tapi yang Yuyun boleh janji Yuyun akan cuba kawal peragai Yuyun yang panas baran, 
Yuyun akan cuba kurangkan angin cemburu buta dalam badan nie 
and yang paling paling penting, 
Yuyun akan buang segala syak wasangka yang tumbuh dalam diri nie, 
Yuyun taknak relay kita hancur macam relay relay Yuyun sebelum nie , 
ego, cemburu, salah faham punca ja semua tuh. 

Muhamad Ammar Bin Zainudin, Yuyun tak dapat janjikan sebuah relay yang perfect tapi in sha Allah, Yuyun janji Yuyun cuba yang terbaik dalam relay kita. Iloveyou bie :)



✿ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ini! ✿

No comments :

Post a Comment

Post a Comment